ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
«Συμβολαιογράφος»
Μια καθημερινή τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη με την Υρώ Μανέ

Ημερομηνίες παραστάσεων: 14-10-2011 έως 15-01-2012

Δελτίο Τύπου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο 2011, παρουσιάζεται φέτος -δεύτερη συνεχή χρονιά- η τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη «Συμβολαιογράφος» με την Υρώ Μανέ. Η θεατρική διασκευή είναι της Εμμανουέλας Αλεξίου και του Γιώργου Καραμίχου και η σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου. Η παράσταση φέτος φιλοξενείται στην Αίθουσα Ιφιγένεια Β του «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Μια παράσταση απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια απλή πράξη. Ερασμία. Μια γυναίκα με πάθος. Σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο. Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, η Ερασμία, μια χήρα εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας, οδηγείται στην απουσία. Το τριχωτόν της παρειάς της υποδηλώνει τη θέρμη της, αλλά, για την πολίχνη όπου ζει, μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη. Χωρίς δικαιώματα.
Αντίδοτο στη φαντασίωσή της τα κολοκυθάκια. Και ο νοών… νοείτω. Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει. Ο πειρασμός εμφανίζεται. Και είναι κοντός, αλλά με προσόντα. Κι η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο;
Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένον. Κι όταν τολμά να το προκαλέσει, η τιμωρία  είναι άμεση. Ο λόγος είναι συμβόλαιο και το υπεσχημένον οφείλει να τηρηθεί.

Στο ρόλο της Ερασμίας η Υρώ Μανέ


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου, Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κουστούμια:
Έλενα Παπανικολάου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς
Ερμηνεία τραγουδιού: Υρώ Μανέ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη
Φωτογραφία: George Alexandrakis
Art Work: Amarildo Topalis
Παραγωγός: Ρούλα Νικολάου
Παραγωγή: Fidelité Productions

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).