ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
«Πήρε τη ζωή της στα χέρια της»

Ημερομηνίες παραστάσεων: 09-02-2012 έως 29-04-2012

Δελτίο Τύπου

Μετά το «Γάλα» και «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» ο Βασίλης Κατσικονούρης παρουσιάζει το νέο θεατρικό του έργο, το οποίο ασχολείται με τρεις περιπτώσεις ανθρώπων: έναν ψυχοθεραπευτή (Νίκος Αρβανίτης) ως εκπρόσωπο της Επιστήμης, ένα θεατρικό συγγραφέα (Δημήτρης Αλεξανδρής) ως εκπρόσωπο της Τέχνης και τέλος μια διαφημίστρια (Μαρία Σολωμού) ως εκπρόσωπο της Επικοινωνίας. Και οι τρεις είναι διαχειριστές του λόγου και της εικόνας, διανοούμενοι και επιτυχημένοι. Απέναντί τους, ένας μοναχικός άνθρωπος, η Φωτεινή (Υρώ Μανέ), που δεν ξέρει να διαχειρίζεται τίποτα, εκτός ίσως από τη φαντασία και τις αναμνήσεις της.

Μέσα από τη διαφάνεια του χαρακτήρα της, διαγράφονται οι πρώτοι τρεις: οι κωμικοτραγικές συγκρούσεις τους, τα υπαρξιακά τους τρυκ, το παιχνίδι της εικόνας τους με την ουσία. Στο τέλος, ως επιδέξιοι χειριστές του αντικειμένου τους, θα καταφέρει ο καθένας τους να στήσει ξανά τη δική του «ψεύτικη αλήθεια». Αντίκρυ τους θα μένει πάντα το «αληθινό ψέμα» της Φωτεινής. Πάντα διαφανές και γι’ αυτό πάντα ανυπεράσπιστο.

Το έργο, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, αποτελεί πρόταση για το φετινό θεατρικό χειμώνα. Σε μια εποχή που η ανάγκη να κρατηθούμε δίπλα στην αλήθεια μας και να παλέψουμε γι’ αυτήν είναι μεγαλύτερη από ποτέ, μπορεί και μιλά κατευθείαν στις καρδιές όλων μας.  


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Χριστούλη
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Μήτσας
Φωτογραφία: Γιώργος Αλεξανδράκης
Artwork: Amarildo Topalis


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Υρώ Μανέ
Μαρία Σολωμού
Νίκος Αρβανίτης
Δημήτρης Αλεξανδρής

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).