ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
 2023  2022  2021  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008 
Ο Τομ Σόγιερ, ο Χακ Φιν, η θεία Πόλυ, η Μπέκυ οι καινούργιοι μας φίλοι, οι καινούργιοι ήρωες μιας μικρής κοινωνίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Ένας κόσμος με τις καθημερινές του σκοτούρες, απεικονίζεται μέσα από τα παιδιά με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ!  »»»

Με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος και μωρός βασιλιάς, η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών - όπως η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ' αυτή.  »»»

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, θα διεξαχθεί το Gala των νικητών του "14ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κλασικού μπαλέτου και Σύγχρονου χορού – Hellas" στο "Θέατρον" Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" Ώρα έναρξης 20.00, Είσοδος ελεύθερη.  »»»

Εδώ ο έρωτας είναι μεταδοτικός. Στο Aίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από 19 Ιουνίου 2014. Τι ρόλο παίζει ο έρωτας όταν η μάχη των δύο φύλων βγαίνει εκτός ορίων; Θα συνυπάρξουν άραγε ή θα αλληλοεξοντωθούν; Και μήπως είναι θέατρο όλα αυτά;  »»»

Μουσικοχορευτική παράσταση με αφιέρωμα στην Πασχαλιά (έθιμα, τραγούδια & χοροί του Πάσχα) από το τμήμα παραδοσιακών χορών του πνευματικού κέντρου του δήμου Μοσχάτου - Ταύρου «ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ». Τρίτη 8 Απριλίου 2014 - Ώρα 7.30μμ.  »»»

Ένα δεξιοτεχνικό τρίο: Γρηγόρης Ασωνίτης- κόρνο, Δημήτρης Αγγελίδης-βιολί, Μαρία Μοσχίδου-πιάνο. Τέσσερις συνθέτες που καθένας υπήρξε στην εποχή του ρηξικέλευθος και ευφάνταστος: Γιοχάνες Μπραμς, Σαρλ Κεχλέν, Αργύρης Κουνάδης, Άστορ Πιατσόλα. Και συνθέσεις που «αφηγούνται» κάποια μικρή χαρακτηριστική ιστορία για την ζωή των δημιουργών τους. ‘Όλα αυτά στη συναυλία μουσικής δωματίου που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στις 20.30.  »»»

Δύο ακρογωνιαίους λίθους του ρεπερτορίου μουσικής δωματίου, το περίφημο Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.14 του Φραντς Σούμπερτ, γνωστό ως «Ο θάνατος και η κόρη» και το «Αμερικανικό» κουαρτέτο του Αντονίν Ντβόρζακ, από τα δημοφιλέστερα έργα του Τσέχου συνθέτη και σίγουρα το γνωστότερο από τα 14 κουαρτέτα για έγχορδα που έγραψε καθ΄όλη την διάρκεια της ζωής του, επέλεξαν να ερμηνεύσουν τέσσερις σπουδαίοι μουσικοί εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στη συναυλία μουσικής δωματίου που διοργανώνει η Ορχήστρα σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στις 20.30, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ».  »»»

Ο αρκετά ασυνήθιστος συνδυασμός ξύλινων πνευστών με διπλή γλωσσίδα (όμποε, αγγλικό κόρνο και φαγκότο) με το τσέμπαλο, το «βασιλιά» των μουσικών οργάνων της εποχής του Μπαρόκ, πρωταγωνιστεί στη δεύτερη συναυλία μουσικής δωματίου που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 20.30, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ».  »»»

Στιγμές και θύμησες του χθες, καταστάσεις και γεγονότα που αφορούν και χαρακτηρίζον απόλυτα το σήμερα, αναβιώνουν μέσα από την παράσταση «Ξημερώνει Κυριακή». Ένα έργο, εμπνευσμένο, από την ιστορία των πολυτραγουδισμένων και διαχρονικών επιτυχίων του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου από τον ιστορικό δίσκο «ο Δρόμος» και το «Μίλα μου για λευτεριά», που από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιστιμού «Ελληνικός Κόσμος».  »»»

Η χώρα του Ποτέ Ποτέ, ο Πήτερ Παν, η Γουέντυ, ο Κάπταιν Χουκ, ο Στάρκυ, η Τίνκερ Μπελ, τα «χαμένα παιδιά» και οι πειρατές, αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων έρχονται να μας διασκεδάσουν, να μας συγκινήσουν και να μας θυμίσουν, ότι καλό είναι έστω και για λίγο να ζούμε μες τα παραμύθια.  »»»

Οι Burger Project επιστρέφουν στον «Ελληνικό Κόσμο» με το «Μαμά, θα κάνω μπάντα» Vol.2 για λίγες μόνο παραστάσεις
08, 15 & 29 Μαρτίου 2014
& στις 05 Απριλίου 2014  »»»

Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ του Broadway, το ΑΝΝΙΕ –που έσπασε όλα τα ρεκόρ στα box office- ανεβαίνει το Νοέμβριο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε μία ελληνική υπερπαραγωγή της Live2, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Θέμιδας Μαρσέλλου, που ανέβασε στον ίδιο χώρο πέρυσι με τεράστια επιτυχία το νεανικό μιούζικαλ Fame.  »»»

Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 έκανε πρεμιέρα η θεατρική διασκευή του σπουδαίου διηγήματος του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», μια τρυφερή ιστορία για δύσκολους καιρούς στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ζούμε επειδή φροντίζουμε τους εαυτούς μας, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που μας κάνει να ζούμε είναι μόνο η αγάπη. Σκηνοθετούν και ερμηνεύουν οι Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Νανούρης και Ηλίας Κουνέλας.  »»»
copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).