ο νέος υπερσύγχρονος πολιτιστικός χώρος
 
 

 
 
Εγκαίνια έκθεσης «Ιστορίες νομισμάτων – Αφηγήσεις πόλεων»

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, στις 19:30, εγκαινιάστηκε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» η έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ιστορίες νομισμάτων – Αφηγήσεις πόλεων», όπου παρουσιάζονται εκατόν εξήντα σπάνια νομίσματα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, την τέταρτη μεγαλύτερη συλλογή μικρασιατικών νομισμάτων στον κόσμο. Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Γερμανός πρέσβης Δρ. Ronald Weneger, η επιμελήτρια της έκθεσης Δρ. Ελένη Παπαευθυμίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ κ. Δημήτρης Εφραίμογλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011 και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Η έκθεση γεωγραφικά καλύπτει τις περιοχές από τη Θράκη έως τη Μεσοποταμία, ενώ χρονικά εκτείνεται από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 3ο αι. μ.Χ. Μοναδικές παραστάσεις και επιγραφές νομισμάτων φέρνουν στο φως άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία για κάθε πτυχή ζωής εκείνων των χρόνων.

Με την έκθεση αυτή το Ίδρυμα δημοσιοποιεί τη Νομισματική του Συλλογή, η οποία αριθμεί περισσότερα από 13.000 νομίσματα. Τα νομίσματα αυτά αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο τμήμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου, από τη σημερινή Γαλλία έως την Αίγυπτο, με έμφαση στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και της Μικράς Ασίας.


Η Νομισματική Συλλογή του ΙΜΕ
http://coins.ime.gr/
 
Η έκθεση
http://coins.hellenic-cosmos.gr/

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κατασκευή του έργου «ΘΕΑΤΡΟΝ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (20% Εθνικοί πόροι, 80% Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).